понеділок, 05 листопада 2007 13:28

У Америці пройшли змагання автомобілів-роботів (ФОТО)

 
У Каліфорнії пройшов конкурс Urban Challenge, де змагалися автомобілі, повністю керовані автоматикою без будь-якої участі водіїв.

Victor Tango

У змаганнях брали участь 11 роботів-автомобілів, яким необхідно було подолати близько 90 кілометрів в міських умовах. Проте лише 3 авто зуміли дійти до фінішу без штрафних балів.

Лідером даної гонки став робо-автомобіль Tartan, належній команді розробників Tartan Racing Team з американського університету Карнеги Мелон, який за свою розробку отримав приз 2 млн доларів.

На другому місці опинився автомобіль, розроблений також в університетському середовищі, проте при безпосередньо підтримці компанії Intel. Це Фольськваген Пасат, за розробку якого Стенфордській університет отримав приз 1 млн доларів.

Третє місце і 500 000 доларів отримав автомобіль Victor Tango, розроблений інженерами з Технологічного університету штату Вірджинія.

Середня швидкість руху автомобіля-переможця з Карнеги Мелон склала близько 25 км/ч, трохи повільніше рухався Фольксваген із Стенфорда і третього фіналіста - близько 24 км/ч.

Як заявляють організатори Urban Challenge, вже через 6-7 років роботизовані автомобілі зможуть без проблем пересуватися по справжніх містах з їх пробками, складними розв"язки і аваріями, повідомляє CyberSecuritу.

Зараз ви читаєте новину «У Америці пройшли змагання автомобілів-роботів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі