четвер, 20 березня 2008 09:39

У Америці пройшли демонстрації проти продовження військової присутності США в Іраку

 У Вашингтоні і Сан-Франциско пройшли масові антивійськові демонстрації у зв"язку з п"ятирічними роковинами вторгнення США до Іраку. Декілька сотень демонстрантів, серед яких були немало ветеранів, пройшли по вулицях міст, повідомляє CNN.

Учасники акції протесту зажадали арешту президента США Джорджа Буша, віце-президента Дика Чейні і держсекретаря Кондолізи Райс як військових злочинців. Демонстранти також використовували балони з червоною фарбою, щоб написати антивійськові гасла на будівлі рекрутингового центру.

Протестуючі частково паралізували рух машин по вулицях, тому поліція пішла на витіснення демонстрантів з проїжджої частини. Поліція Вашингтона затримала 31 демонстранта, в Сан-Франциско в ділянки було доставлено 115 чоловік.

Джордж Буш віддав наказ про вторгнення США до Іраку 19 березня 2003 року. Напередодні він виступив із заявою з нагоди п"ятих роковин війни в Іраку. Він заявив, що як і раніше вважає цю війну "справедливою, необхідною і правою", не дивлячись на її крайню непопулярність в США і у всьому світі.

У Іраку загинули майже 4 тисячі американських військовослужбовців, ще 29,4 тисячі солдатів отримали поранення. Американському платникові податків війна вже обійшлася в більш ніж 500 млрд доларів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Америці пройшли демонстрації проти продовження військової присутності США в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі