четвер, 27 вересня 2007 12:47

У акваторії Сочі побудують штучний острів що нагадує карту Росії (ФОТО)

"Острів Федерації", який формою нагадуватиме карту Росії, займе площу в 330 га. Тут зведуть житлові будинки, готелі та розважальні заклади. Екологи побоюються, що така масштабна штучна конструкція призведе до проблем докілля. Голландський архітектор Ерік Ван Егераат створить біля берегів Сочі групу штучних островів, а на них – курортний комплекс "Острів Федерації". Ймовірно, площа острова, а вірніше цілого архіпелагу, який розміститься в 15 кілометрах від аеропорту Адлер, складе 330 гектарів, пише Mignews.com.

На відвойованій у Чорного моря території будуть зведені житлові будинки, готелі та розважальні заклади. Вартість проекту складе близько 9 мільярдів євро.

За задумом автора, формою архіпелаг нагадуватиме зменшену карту Росії, звідси і його назва. Ландшафт архіпелагу також у мініатюрі відтворюватиме російський, а канали, що розділятимуть острови нагадуватимуть великі російські річки.

Губернатор Краснодарського краю Олександр Ткачов підписав протокол про намір реалізувати проект.

Егераат упевнений, що багато інвесторів вже виявили свою зацікавленість проектом.

Передбачається, що будівництво, якщо воно почнеться, займе п"ять років – з 2008 по 2013 рік.

У 2014 році Сочі прийме Олімпійські ігри. Будівництво численних олімпійських об"єктів викликало бурхливі протести у екологів, і хоча створення штучного архіпелагу безпосередньо не пов"язане з Олімпіадою, деякі екологи не виключають, що створення такої масштабної штучної конструкції може призвести до ряду проблем для навколишнього середовища.

Зараз ви читаєте новину «У акваторії Сочі побудують штучний острів що нагадує карту Росії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі