середа, 01 серпня 2007 13:39

У Якутії відкрили велике діамантове родовище

Компанія "Алроса" відкрила у Якутії велике родовище алмазів із запасами, що оцінюються у 3,5 мільярда доларів. Востаннє подібне родовище геологи знаходили у  Якутії 10 років тому. Очікується, що при рівні видобутку у 1,2-2 мільйони тонн руди родовища вистачить на 25 років.

Нове родовище називається "Верхнє-Мунське" і об"єднує три кімберлітові трубки , що знаходяться за 130 кілометрів від Удачнінського гірничо-збагачувального комбінату "Алроси".

Роснадра вже видали компанії свідоцтво про відкриття родовища. Почато процедуру оформлення ліцензії. Оскільки родовище відкрите за власні кошти компанії "Алроса", компанія зможе без конкурсу отримати право на його розробку.

У квітні 2007 року компанія "Алроса" у своєму прес-релізі відзначала, що за обсягами геологорозвідувальних робіт перевищила максимальні показники радянського періоду. Зараз "Алроса" створює четверту геологорозвідувальну експедицію на півночі Якутської алмазоносної провінції, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «У Якутії відкрили велике діамантове родовище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі