вівторок, 10 липня 2007 13:12

У 4,5 млн. євро обійшлося Естонії перенесення Бронзового солдата

Естонська держава витратила на перенесення Бронзового солдата з центру Талліна і ліквідацію наслідків безладь, пов"язаних із цим, приблизно 70 мільйонів крон (близько 4,5 мільйонів євро). Загальна сума економічного збитку може скласти сотні мільйонів крон, пише газета Postimees.

Із посиланням на дані естонських міністерств і відомств видання повідомило, що витрати Міноборони Естонії на перенесення й установку монумента на військовому кладовищі, розкриття могил та ідентифікацію останків, роботи з озеленення скверу на Тинісмяге та охоронні послуги склали 12,9 мільйона крон (827 тисяч євро).

МВС витратило на наднормові та компенсації поліцейським, відрядження і харчування, витрати на транспорт і обмундирування 31 мільйон крон (близько 1,9 мільйонів євро).

Міністерство фінансів виплатить як компенсацію за заподіяну під час масових безладів шкоду приватним власникам і місцевим самоуправлінням близько 20-25 мільйонів крон (1,3 - 1,6 мільйона євро). Точна сума компенсації стане відома через деякий час.

Додаткові кошти знадобились і для покриття витрат, пов"язаних з посиленою охороною посольства Естонії у Москві та консульства в Петербурзі, передає РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У 4,5 млн. євро обійшлося Естонії перенесення Бронзового солдата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі