понеділок, 19 листопада 2007 09:14

У 3-5 разів виростуть штрафи за дорожні порушення

Міністерство внутрішніх справ України має намір серйозно збільшити розміри штрафних санкцій за порушення правил дорожнього руху. Про це в коментарі газеті "Дзеркало тижня" заявив виконуючий обов`язки міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко.

"З цього приводу Президент нас повністю підтримав, - сказав Корнієнко. - Штрафи зростуть десь у 3-5 разів".

Звичайно, додав Корнієнко, "орієнтуючись на практику деяких європейських країн, за керування автомобілем у нетверезому стані можна було б запропонувати водію заплатити і 1800 євро. Проте, якщо враховувати середні доходи, то і запропоноване нами збільшення відчутно вдарить по кишені рядового автоаматора".

При цьому він висловив упевненість, що плановані заходи приборкають не тільки пересічних громадян, але і осіб, які зловживають своїм високим становищем. Зокрема, зазначив М.КОРНІЄНКО, "спецномери однозначно мають бути відмінені".

"Ми, до речі, можемо назвати масу прикладів, коли протоколи складаються і на крутих, і на чиновників", - додав в.о. глави МВС, проте на прохання назвати ці приклади відповів: "У мене на столі їх немає. З цього приводу краще звернутися до начальника столичного ДАІ Анатолія Павловського. Якщо він знайде в собі сміливість, то назве ці прізвища".

Сам Павловський в бесіді з "Дзеркалом тижня" не став називати приклади, заявивши натомість, що чиновники і депутати сьогодні правил взагалі не порушують.

Зараз ви читаєте новину «У 3-5 разів виростуть штрафи за дорожні порушення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі