понеділок, 21 січня 2013 12:15

У 2012 році українці народили найбільше Анастасій та Андріїв

У 2012 році українці народили найбільше Анастасій та Андріїв
Фото: lada-fm.com.ua

У 2012 році українці найчастіше новонароджених дівчаток називали Анастасіями, а хлопчиків - Андріями. Про це свідчать дані обласних управлінь юстиції, повідомляє Багнет.

Втім, незвичайних і дуже оригінальних імен було набагато більше. Наприклад, у Харківській області живе як мінімум один маленький Платон. На Полтавщині - Азарій, Віталій-Ангел, Граф, Мілан, Одіссей і Султана. У Львівській області виховують Ріану і Квітку-Марію. У Криму підростають Еммануель, Деонісій, Добриня і Спартак, компанію в пісочниці яким цілком можуть скласти Ясон, Анабель, Весна і Есмеральда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні називають дітей Ісусами і Серверами

Попелюшку, правда ще дуже маленьку, можна знайти не тільки в казках Шарля Перро, але й у Київській області. Там же з'явилися на світ Ольвія, Поліанна, Роксолана, Вілен, Віорел-Ярослав та Декстер.

Небайдужі нинішні батьки і до подвійних імен. Так, "попитом" користується поєднання двох найпопулярніших у світі імен: Анна-Марія. Крім цього в українських РАЦСах в 2012-му були зареєстровані такі імена як Марат-Халаддін і Захар-Йосиф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробітчани називають дітей закордонними іменами

Втім, і серед популярних імен для маленьких хлопчиків і дівчаток зараз дуже багато незвичайних. Судячи зі статистики, через енну кількість років мало хто буде дивуватися знайомому Захару, Нестору, Давиду, Архипові або Єлисею. Злати, Ангеліни, Єви, Соломії та Зоряни теж, ймовірно, будуть зустрічатися дуже часто. Цікаво, що новонародженим дівчаткам обирають оригінальні імена частіше, ніж хлопчикам. До прикладу, чомусь полюбилися українцям такі імена як Мілана, Адріана, Аделіна, Ангеліна, Заріна і Устина.

За статистикою Державної реєстраційної служби, в 2011 році майже 20 тисяч українців змінили імена - це на 12% більше, ніж у 2010-му. Ще 10 років тому бажаючих перейменуватися було набагато менше - всього кілька тисяч.

Зараз ви читаєте новину «У 2012 році українці народили найбільше Анастасій та Андріїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі