пʼятниця, 01 червня 2007 18:40

У 2008 році російські крилаті ракети зможуть вражати ПРО США

 
У 2008 році планується завершити промислові випробування крилатої ракети для оператівно-тактичного ракетного комплексу (ОТРК) "Іськандер", яка здатна долати будь-які засоби ПРО. Про це повідомив головком Сухопутних військ РФ генерал армії Олексій Маслов в п"ятницю на прес-конференції. За його словами, після цього ракету передадуть на держвипробування. За словами Маслова, крилата ракета Р-500, 5-й випробувальний пуск якої був проведений 29 травня на полігоні "Капустін Яр" в Астраханській області, на порядок підвищить бойові можливості ракетних бригад, озброєних ракетним комплексом "Іскандер".

"Всього планується переозброїти до 2015 року п"ять ракетних бригад Сухопутних військ цим комплексом", - повідомив генерал.

"Іскандер" йде на заміну ракетного комплексу "Точка". З урахуванням максимальної дальності польоту ракет ці комплекси, а отже і ракетні війська СВ, не могли вражати супротивника на відстані понад 100 кілометрів", - підкреслив головком сухопутних військ РФ.

Напередодні перший віце-прем"єр РФ Сергій Іванов заявив, що комплекс "Іскандер" з абсолютно новою високоточною ракетою великої дальності з"явиться на озброєння в сухопутні війська найближчим часом.

Ракетний комплекс оперативно-тактичного призначення "Искандер-М" вже є на озброєнні Сухопутних військ РФ. Проте до останнього часу "Искандер-М" використовував тільки балістичні ракети. Після успішних випробувань він зможе використовувати і високоточні крилаті ракети. Модернізований ракетний комплекс "Іскандер" здатний вражати об"єкти систем протиповітряної і протиракетної оборони (ППО і ПРО), вогняні засоби, авіаційну техніку на аеродромах.

На одній мобільній пусковій установці розміщено дві ракети з бойовою частиною вагою 480 кілограмів кожна, дальністю пострілу від 50 до 280 кілометрів. Бойовий розрахунок комплексу складається з трьох чоловік. Погрішність при ураженні цілі складає плюс-мінус два метри, повідомляє Ньюзру.

Зараз ви читаєте новину «У 2008 році російські крилаті ракети зможуть вражати ПРО США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі