середа, 05 березня 2008 14:53

Творець "N Sync і Backstreet Boys визнав себе винним в шахрайстві на $300 мільйонів

Творець відомих груп "N Sync і Backstreet Boys Лу Перлман визнав себе винним в реалізації 300-мільйонної злочинної схеми, повідомив прокурор. У своїй заяві колишній магнат вказав, що більше 20 років одурював інвесторів і крупні банки. Минулого року Перлман відмовлявся визнати висунуті проти нього звинувачення, проте змінив своє рішення в суді Флориди.

Тепер продюсерові загрожує 25 років в"язниці і 1 млн доларів штрафу. 53-річний Перлман визнав себе винним в шахрайстві, відмиванні грошей і дачі неправдивих свідчень під час розгляду справи про його банкрутство.

У 47-сторінковій угоді з судом музичний продюсер визнав себе винним в тому, що переконав декілька крупних інвесторів і банків вкласти гроші дві його компанії, які "існували тільки на папері". Прокурори нарахували близько 250 жертв його махінацій, які втратили в сукупності 200 млн доларів, і 10 фінансових інститутів, що позбулися 100 млн доларів.

Укладаючи угоду з судом, Перлман обіцяв надати слідчим допомогу в розслідуванні діяльності його спільників, а також повернути своїм жертвам вкрадені у них гроші. Він також погодився віддати чотири машини, включаючи Rolls Royce Phantom 2004 року, і два банківські чеки на 97 тисяч доларів.

Перлман знаходився у в"язниці Орландо з моменту повернення до Флориди в липні 2007 року. Він здобув популярність в 1990-х, після створення двох вельми успішних музичних колективів. Учасники груп Backstreet Boys і "N Sync подали на колишнього продюсера до суду, заявивши, що він приховував від них велику частину їхніх гонорарів. Позови були розглянуті, проте винесені по ним рішення не були обнародувані, передає ВВС.

Зараз ви читаєте новину «Творець "N Sync і Backstreet Boys визнав себе винним в шахрайстві на $300 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі