субота, 29 грудня 2007 14:47

Творця клонованої вівці Долі посвятили у лицарі

Професор Ян Уілмут, який керував роботами в Рослінгському інституті в Шотландії з клонування вівці Долі, посвячений у лицарі.

Професор, що став "сером", заявив, що радий нагороді і розділяє її з колегами з університету в Единбурзі і з університету Рослінга.

Перша в світі клонована вівця Долі з"явилася на світ в Шотландії в 1996 році і померла у віці 6,5 років від легеневої недостатності. Учені висловлювали побоювання, що у Долі почався процес передчасного старіння клітин. Зазвичай вівці живуть 11-12 років.

Британський уряд два роки тому видав Уілмуту ліцензію на медичні дослідження з клонування людського ембріона. Недавно він припинив подібні дослідження, заявивши, що рішення пов"язане скорішим з науковими, а не з етичними міркуваннями.

Великобританія була піонером клонування ссавців. У 1997 році публіці була пред"явлена однорічна овечка Доллі, яка була вирощена з клітини дорослої вівці в науковому інституті Рослін поблизу Единбургу. Тим часом, в лютому 2003 року після ветеринарного обстеження Долі вимушені були приспати через прогресуюче захворювання легенів. Тепер її опудало виставлене для огляду в Королівському музеї Единбургу.

Список державних нагород від імені королеви складається урядом Великобританії двічі в рік - до Нового року і до офіційного святкування дня народження монарха в червні, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Творця клонованої вівці Долі посвятили у лицарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі