середа, 19 грудня 2007 19:00

Туркменський газ піде до Європи через Туреччину

Услід за обіцянками відкрити будівництво Транскаспійського газопроводу з Туркменії через Казахстан до Росії, а також експортувати блакитне паливо в КНР новий ашхабадський лідер Гурбангули Бердимухамедов, схоже, не проти почати постачання газу також і безпосередньо до Європи. Про такий намір офіційного Ашхабада свідчать підсумки офіційного візиту в цю країну 5 - 7 грудня президента Туреччини Абдули Гюля.

Під час контактів лідерів Туреччини і Туркменії Бердимухамедов дав позитивну відповідь на пропозицію про постачання газу до Європи через Іран і Туреччину. Даний проект, як відомо, отримав назву Nabucco і не має чіткого маршруту, проте західна його частина, швидше за все, пройде через Туреччину, Болгарію, Румунію, Угорщину до Австрії, повідомляє "Утро.ру".

За попередніми даними, вартість проекту Nabucco оцінюється в $5,8 мільярда. Загальна протяжність газопроводу складає близько 3,3 кілометра. І введення нового маршруту транспортування газу в дію намічене до 2012 року. Західна частина нової газової магістралі, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Туркменський газ піде до Європи через Туреччину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі