вівторок, 24 липня 2007 08:10

Туркменістан став віце-головою Генеральної Асамблеї ООН

Про це повідомив президенту Туркменії Гурбангулі Бердимухамедову заступник директора відділу регіону Азії і Тихого океану Департаменту з політичних питань Секретаріату ООН Володимир Горяєв під час зустрічі в президентському палаці Хазар.

Як повідомила прес-служба голови держави, під час зустрічі Володимир Горяєв сказав, що "обрання Туркменістану віце-головою Генеральної Асамблеї ООН є свідоцтвом міжнародного визнання прогресивного, ефективного політичного курсу Туркменістану на новому етапі розвитку держави".

Представник ООН, привітавши туркменського лідера з цією знаменною подією, виразив упевненість, що туркменський нейтралітет і надалі буде важливим чинником в забезпеченні безпеки і стабільного розвитку в Центральній Азії.

Президент Гурбангули Бердимухамедов подякував Володимиру Горяєву та підкреслив, що Туркменістан, будучи повноправним членом ООН, твердо виконуватиме всі узяті на себе зобов"язання.

В ході зустрічі були також обговорені питання створення в Ашхабаді регіонального центру превентивної дипломатії.

Кілька років тому Туркменістан виступив з такою ініціативою, яка була схвалена і підтримана ООН. В зв"язку з цим туркменський лідер і представник ООН обмінялися думками з питань створення і діяльності такого центру, пише РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Туркменістан став віце-головою Генеральної Асамблеї ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі