пʼятниця, 18 січня 2008 12:20

Туркменістан не скорочував обсяги постачань газу в РФ

Туркменістан  не скорочував обсяги постачань газу в РФ

Туркменістан заявляє, що не скорочував обсяги постачань газу в Росію.

Як повідомляє Turkmenistan.ru, з такою заявою виступило МЗС Туркменістану у зв"язку з появою повідомлень про зниження постачань газу з Центральної Азії.

"У зв"язку з цим туркменська сторона зазначає, що такого роду заяви не мають ніякого відношення до постачань газу з Туркменістану в Російську Федерацію. Туркменістан повністю виконує свої зобов"язання і в строгій відповідності з умовами, передбаченими контрактом, здійснює постачання туркменського природного газу до Росії", – йдеться в заяві прес-служби туркменського МЗС.

Як повідомлялося раніше, 16 січня  компанія RosUkrEnergo AG заявила, що в першому кварталі 2008 року поставлятиме Україні зокрема російський газ для заповнення паливного балансу України у зв`язку зі скороченням обсягів постачання газу з Центральної і Середньої Азії.

"У січні цього року сталося зниження обсягів постачання природного газу з Центральної і Середньої Азії у зв"язку з аномально холодною погодою. Зниження постачань щодо планових обсягів становить близько 40 млн. кубометрів за добу", - йшлося в повідомленні компанії, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Туркменістан не скорочував обсяги постачань газу в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі