понеділок, 06 грудня 2010 19:06

Туристів відправлятимуть у Чорнобиль, щоб показати СРСР

Туристів відправлятимуть у Чорнобиль, щоб показати СРСР

Експерти називають Чорнобиль перспективним туристичним об'єктом. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Державної служби туризму і курортів України Дмитро Заруба.

"Моє бачення, і я підтримую у цьому міністра з надзвичайних ситуацій Віктора Балогу, що одним з цікавих туристичних маршрутів, який може бути затребуваний приїжджими, у тому числі і на Євро-2012, є Чорнобиль. Хоча це трагічна історія України, однак це той об'єкт, який є унікальним у світі, це, по суті, музей історії радянської епохи і тієї трагедії, яка сталася", - сказав Заруба.

На його думку, "якщо правильно поставити логістику і правильно просувати цей об'єкт, то це дасть можливість багатьом побачити, як працювала радянська система і як сталася та трагедія, яка забрала багато життів і завдала великої шкоди екології". Він також додав, що на думку журналу Forbs, Чорнобиль є одним з цікавих місць у світі.

Заруба важко було назвати, скільки туристів на рік може привабити даний об'єкт. При цьому він висловив думку, що "велика кількість туристів зможе поїхати, єдине, потрібно чітко відрегулювати систему проїзду і туристичного супроводу, все ж це режимна зона".

"Але я думаю, що до мільйона осіб на рік можна прийняти к такій зоні у разі правильної логістики", - уточнив він.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Туристів відправлятимуть у Чорнобиль, щоб показати СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі