понеділок, 13 серпня 2007 12:52

Турецький пором зіткнувся з українським сухогрузом: 30 поранених (ФОТО)

Біля входу в протоку Босфор в понеділок морський пором під турецьким прапором зіткнувся з українським сухогрузом "Семен Руднєв". Про це повідомив консул РФ в Стамбулі Олег Башкатов. В результаті інциденту постраждали щонайменше 30 чоловік. Від зіткнення паром почав тонути.

"Вантажне судно належить Українському річковому пароплавству. Його порт приписки поки уточнюється. В результаті зіткнення судно отримало незначні пошкодження в носовій частині корпусу", - повідомив консул. Він додав, що що постраждали серед екіпажа сухогруза немає.

Для порятунку пасажирів порома Salih Reis були задіяні підрозділи берегової охорони і вертольоти. Потерпілі доставлені в місцеві лікарні. Декілька чоловік знаходяться у важкому стані. Загиблих немає. За останніми даними, обидва судна пришвартовані біля берега. Рух в зоні проток у зв"язку з інцидентом не перекривався.

Раніше повідомлялося, що вантажне судно йшло під російським прапором. Управління у справах морського повідомлення Туреччини також підтвердило українську приналежність сухогруза. Як повідомив прес-аташе генконсульства РФ в Стамбулі Володимир Кругляков, "Семен Руднєв" стояв на якорі в протоці Босфор, коли з ним зіткнувся пором".

Проводиться розслідування причин і обставин події, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Турецький пором зіткнувся з українським сухогрузом: 30 поранених (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі