понеділок, 12 листопада 2007 08:39

Турецькі військові, звільнені з курдського полону віддані під трибунал

Вісьмом турецьким військовослужбовцям, звільненим курдськими бойовиками неділю тому, пред"явлені звинувачення в непокорі наказам, розповів в неділю їхній адвокат, повідомляє Reuters.

За його словами, військовослужбовці звинувачуються "в непокорі наказу, що могло спричинити за собою катастрофічні наслідки", не ставши уточнювати, про яке саме порушенні йдеться. Військовослужбовці, додав адвокат, взяті під варту. Коли військовий трибунал розглядатиме їхню справу, поки невідомо.

Вісім військовослужбовців турецької армії було захоплено бойовиками з Робочої партії Курдистану (РПК) 21 жовтня в районі кордону Туреччини з Іраком. Окрім військовослужбовців, що потрапили в полон, 20 і 21 жовтня в результаті збройних зіткнень з курдськими бойовиками загинули 12 турецьких військових і ще 16 отримали поранення.

Турецька сторона офіційно не визнавала факт захоплення своїх військовослужбовців в полон, заявляючи, що вони числяться зниклими без вісті. При цьому курдські бойовики розповсюдили фотографії військових, захоплених ними в полон. 4 листопада, після тривалих переговорів, турецькі військовослужбовці були відпущені, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Турецькі військові, звільнені з курдського полону віддані під трибунал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі