четвер, 13 березня 2008 19:10

Турецькі військові убили 11 курдських повстанців

В результаті зіткнення на межі з Іраком турецькі військові убили 11 курдських повстанців. Серед убитих опинилася одна жінка.

Бій відбувся в провінції Сірнак. З боку Туреччини був поранений один солдат. Інформація про зіткнення не була офіційно підтверджена військовими або властями провінції. При цьому генеральний штаб турецьких військ повідомляє про бої між військовими і повстанцями, подіях в цьому районі у вівторок і середу.

Близько двох тижнів тому турецький контингент був виведений з прикордонних територій Іраку після восьмиденного рейду, направленого проти бойовиків Робочої партії Курдістана (РПК).

Напередодні прем"єр-міністр Туреччини Таїп Реджеп Ердоган оголосив про свій намір відвідати райони, що граничать з Іраком, населені, в основному, курдами. Він пообіцяв подати бідному курдському населенню економічну підтримку. На його думку, підвищення рівня життя населення сприятиме стабілізації обстановки в курдських областях країни.

Проте курди вимагають більшої автономії і свободи використання своєї рідної мови. Ці вимоги викликають у керівництва Туреччини побоювання, що країна буде розколена за національною ознакою, повідомляє 13 березня AssociatedPress.

Зараз ви читаєте новину «Турецькі військові убили 11 курдських повстанців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі