пʼятниця, 22 лютого 2008 11:23

Турецькі війська нищать бойовиків у Північному Іраку

 Турецькі війська проводять сухопутну операцію у Північному Іраку. Як повідомив представник Генштабу ЗС Туреччини, метою операції є знищення баз курдських бойовиків в цьому районі.

За його словами, підрозділи, що беруть участь в цій акції, повернуться в місця своєї дислокації "як тільки виконають своє завдання".

"Трансгранична сухопутна операція почалася в четвер о 19.00 місцевого часу сухопутними військами за підтримки ВПС", - йдеться у повідомленні Генштабу, розміщеному на його сайті у Інтернеті.

"Нинішня операція, як і всі попередні, направлена проти терористичного угрупування РПК. Вживаються всі необхідні заходи, щоб не завдавати збитку цивільному населенню і місцевим структурам, які не проявляють ворожих дій відносно турецьких збройних сил", - цитує прес-реліз РІА "Новости".

Генштаб турецької армії наголошує, що "операція не направлена проти територіальної єдності і стабільності Іраку, і турецькі підрозділи у найкоротші терміни повернуться до місць своєї дислокації після виконання поставлених завдань".

У операції, за даними телекомпанії NTV, задіяно близько 10 тисяч військовослужбовців.

У жовтні 2007 року після серії нападів, в яких загинули в цілому близько 30 турецьких громадян, парламент країни минулої середи переважною більшістю голосів схвалив рішення, що дозволяє армії і силам безпеки переслідувати бойовиків КРП на території Іраку.

Вашингтон, що офіційно визнає Курдську робочу партію терористичною організацією, проте, просив Туреччину проявити стриманість. Традиційним маневром стали нальоти авіації на курдські райони.

Нинішня операція також була почата після проведеного напередодні повітряного рейду турецьких ВПС у Північному Іраку, під час якого було завдано ударів по місцях базування курдських бойовиків у трьох прикордонних з Туреччиною районах.

Крім того, операції турецької армії передувало засідання Ради національної безпеки Туреччини. За його підсумками було поширено заяву, в якій йдеться, що операції турецької армії у Північному Іраку проти курдських бойовиків "проводитимуться в міру необхідності", повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Турецькі війська нищать бойовиків у Північному Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі