неділя, 21 липня 2013 00:28

Турецька поліція розігнала водометами весілля

Турецька поліція розігнала водометами весілля
Фото: lenta.ru

Поліція Стамбула ввечері в суботу, 20 липня, розігнала водометами жителів міста, що зібралися відзначити весілля в парку Гезі, передає агентство Associated Press.

Молодята познайомилися під час масових протестів у червні. Вони через соцмережі запросили всіх бажаючих відзначити одруження на площі Таксим в парку Гезі, реконструкція якого спровокувала масштабні антиурядові акції.

На весілля прийшли кілька сотень людей, проте поліція блокувала доступ у парк і розсіяла присутніх по довколишніх вулицях. За попередніми даними, постраждалих не виявилося, про затримання також не повідомлялося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада поки нічого не запропонувала в питанні подальшого лікування Тимошенко

Це перша поліцейська операція з розгону демонстрантів в Стамбулі за тиждень, відзначає агентство Reuters. У минулі вихідні городяни вийшли протестувати після того, як парламент Туреччини позбавив Палату архітекторів та інженерів та інші професійні спілки права затверджувати містобудівні проекти.

У ході червневих акцій протесту по всій Туреччині загинули п'ять осіб і кілька тисяч отримали поранення. Громадяни висловлювали невдоволення політикою турецького прем'єр-міністра Реджепа Тайіпа Ердогана, який перебуває при владі вже десять років. Як додає Reuters, протестна активність в цілому по країні була послаблена, хоча менш часті антиурядові мітинги проводяться в Стамбулі і столиці Анкарі.

Зараз ви читаєте новину «Турецька поліція розігнала водометами весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі