пʼятниця, 18 січня 2008 18:03

Турецька армія знищила більше 60 об"єктів курдських бойовиків

В результаті останньої операції, проведеною турецькою армією в Північному Іраку, знищено близько 60 об"єктів курдських бойовиків, повідомив в п"ятницю, 18 січня, Генштаб Озброєних сил Туреччини.

Операція була проведена 15 січня і стала четвертою після надання парламентом Туреччини уряду мандата на проведення військових акцій на суміжній території проти бойовиків сепаратисткою Робочої партії Курдістана (РПК).

Всього, за даними військового відомства Туреччини, "знищено п"ять пунктів управління РПК, два об"єкти зв"язку, 15 пунктів підготовки бойовиків і постачання, 18 можливих притулків, дві позиції ППО разом з розрахунком, чотири склади зброї та боєприпасів".

Турецький Генштаб також повідомив, що продовжує підрахунок втрат курдських бойовиків.

В результаті повітряних рейдів турецької армії в Північному Іраку, проведених в грудні минулого року, за даними Генштабу, були ліквідовані щонайменше 175 сепаратистів.

Парламент Туреччини в жовтні минулого року надав уряду мандат на проведення трансграничних операцій в Північному Іраку проти бойовиків РПК, що базувалися там. За даними турецького Генштабу, чисельність сепаратистів в регіоні складає близько 3,5 тисяч осіб, повідомляє АМИ "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Турецька армія знищила більше 60 об"єктів курдських бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі