пʼятниця, 29 лютого 2008 16:44

Турецька армія підтвердила закінчення військової операції в Іраку

Турецький Генеральний штаб офіційно оголосив про завершення сухопутної військової операції проти бойовиків Робочої партії Курдістана (РПК) на півночі Іраку. Військові вважають, що завдання операції виконані, повідомляється на сайті турецької газети Hurriyet.

Протягом дня про долю турецької військової операції поступали суперечливі відомості. Спершу телеканал NTV без вказівки джерел інформації повідомив про те, що Туреччина завершила операцію на півночі Іраку. Потім неназване високопоставлене джерело в турецькій армії заявило, що Туреччина всього лише скорочує чисельність контингенту, але про припинення операції говорити рано. Ці відомості підтвердили американські військові.

Услід за цим висловилися представники РПК, які заявили, що турки покидають Ірак і що бойові дії припинилися ще вночі 29 лютого. Наприкінці міністр закордонних справ Іраку заявив, що турецькі війська остаточно покидають Ірак і вітав вирішення властей сусідньої держави припинити операцію.

За час військової операції проти РПК на півночі Іраку, затверджує турецька сторона, було знищено 240 бойовиків. Втрати турецької армії склали 27 чоловік убитими. Курди стверджують, що їм вдалося убити більше 100 турецьких солдатів, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Турецька армія підтвердила закінчення військової операції в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі