неділя, 04 травня 2008 14:27

Туреччина знищила в Іраку 150 курдських бойовиків

150 курдських бойовиків загинули на цьому тижні в результаті авіанальотів турецьких ВПС в північному Іраку, повідомляє ВВС News з посиланням на офіційну заяву турецьких військових, опубліковану на сайті ЗС Туреччині. Метою повітряної операції, проведеної в четвер і п"ятницю, були позиції бойовиків РПК в горах Канділ.

У свою чергу представник Робітничої партії Курдистана (РПК) Ахмед Данеєс заявив, що авіаудари турецьких ВПС призвели до загибелі шести людей. При цьому він відзначив, що загиблі не мали ніякого відношення до РПК.

На думку турецької влади, курди використовують територію Іраку як плацдарм для бойових дій на південному сході Туреччини, метою яких є створення незалежної курдської автономії.

Раніше в лютому турецька армія провела наземну операцію по знищенню баз повстанців на півночі Іраку. За офіційними даними, в результаті операції турецьких військових 240 курдських бойовиків було вбито, а також зруйновані десятки баз і тренувальних таборів.

США, Туреччина і ЄС внесли РПК до списку терористичних організацій. Більше 30 тисяч людей загинули в результаті військових дій, початих РПК в 1984 році, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина знищила в Іраку 150 курдських бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі