середа, 27 лютого 2008 17:04

Туреччина вирішила зробити військову операцію в Іраку безстроковою

Туреччина не почне встановлювати тимчасових рамок для проведення військової операції проти курдів на півночі Іраку. Про це заявив головний радник по зовнішній політиці прем"єр-міністра Туреччини. Він додав, що операція по знищенню бойовиків Робочої партії Курдистана (РПК) продовжиться до тих пір, поки всі вони не будуть знищені

Раніше, відзначимо, офіційні представники Туреччини називали різні терміни тривалості військової операції на півночі Іраку. По різним даним, вона повинна була скласти від 15 днів до місяця. "Обмежена операція" по знищенню бойовиків РПК на території Іраку почалася пізно увечері 21 лютого 2008 року. У операції беруть участь близько 10 тисяч турецьких військовослужбовців. Протистоять туркам близько 4 тисячі бойовиків.

За шість днів зіткнень втрати курдів, за даними турецької сторони, склали від 77 до 170 чоловік убитими. У свою чергу, представники РПК стверджують, що їм вдалося убити 24 турецьких солдат. Турецька армія ці відомості спростовує і заявляє про втрати в 15 чоловік убитими.

Турецьке вторгнення до Іраку викликало різку критику з боку США. Так, Пентагон вже призвав Туреччину згорнути операцію в Іраку в найкоротші терміни, повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина вирішила зробити військову операцію в Іраку безстроковою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі