понеділок, 09 липня 2007 16:35

Туреччина стягнула до кордону з Іраком 140 тисяч військових

Турецька армія зосередила на кордоні з Іраком близько 140 тисяч військовослужбовців, заявив в понеділок міністр закордонних справ Іраку Хошияр Зебарі.

"На північному кордоні Іраку відбувається масштабна мобілізація військ. За оцінками спецслужб, стягнуті більше 140 тисяч військовослужбовців і різної техніки", - заявив Хошияр Зебарі на прес-конференції.

Як заявив 29 червня глава турецького МЗС Абдуллах Гюль, Туреччина готова до проведення військової операції в Північному Іраку проти бойовиків сепаратистської Робітничої партії Курдистана, що базуються там (РПК). За даними турецьких військових, загальна чисельність курдських бойовиків складає близько п"яти тисяч чоловік, з них близько трьох тисяч базуються в Північному Іраку.

РПК з 1984 року веде збройну боротьбу за створення на турецькому південному сході так званого незалежного Курдистана. Конфлікт Туреччини з РПК призвів до загибелі близько 40 тисяч людей, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина стягнула до кордону з Іраком 140 тисяч військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі