середа, 06 червня 2007 10:02

Туреччина проводить масштабну армійську операцію проти курдських бойовиків

Турецька армія проводить масштабні антитерористичні операції на сході країни і перекидає в регіон додаткові підрозділи. У операціях з пошуку і знищенню курдських бойовиків і їх опорних пунктів бере участь 50-тисячний армійський контингент. Військові діють в 11 провінціях Туреччини за підтримки бронетанкових підрозділів, бойових вертольотів і винищувачів-бомбардувальників.

За даними Генштабу Туреччини, за останні сім днів убиті 15 і арештовано сім бойовиків.

Різка активізація військових операцій відбулася після нападу екстремістів Курдської робочої партії на жандармську частину в провінції Тунджелі. Тоді в результаті інтенсивної перестрілки загинули сім військовослужбовців, ще сім отримали поранення.

У вівторок увечері три винищувачі F-16 провели ракетно-бомбові удари по ряду районів провінції Діярбакір, де імовірно ховаються бойовики. Операція проходила за підтримки артилерії.

У прикордонних з Іраком областях Туреччини розміщені бронетанкові підрозділи. За наявними даними, мобілізація важкого озброєння і сухопутних частин на південному сході Туреччини продовжується.

Нинішня антитерористична операція "Молот" є найбільшою за останні роки. До дій армії прикована особлива увага з огляду на заяви Генштабу про доцільність транскордонної операції в Північному Іраку, де, за даними розвідки, ховається до 70% бойовиків КРП.

За більш ніж 20-річне протистояння КРП і офіційної Анкари загинули близько 37 тис людей, зокрема мирні жителі. Партія вимагає від уряду організації в східних областях Туреччини незалежної курдської держави, повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «Туреччина проводить масштабну армійську операцію проти курдських бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі