середа, 10 жовтня 2007 16:27

Туреччина обстріляла північні кордони Іраку

Турецька артилерія з свого боку кордону обстріляла прикордонні райони північного Іраку. Військові припускають, що там розташовані табори курдських повстанців.

При цьому військова операція з використанням піхоти повинна одержати ухвалення парламенту. Повідомляється, що відповідний дозвіл буде отриманий не раніше наступного понеділка.

Повноцінне військове вторгнення може ускладнити відносини Туреччини із Сполученими Штатами і їхніми союзниками. Можливо, отримавши парламентський дозвіл, турецьке командування почекає реакції США, які можуть надати допомогу в знищенні повстанців.

Турецькі військові почали обстріл іракських кордонів після декількох військових зіткнень з бойовиками Робочої партії Курдистана. Зокрема, 7 жовтня в провінції Ширнак, на південному сході країни в результаті такого зіткнення загинули 13 турецьких солдатів, повідомляє Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина обстріляла північні кордони Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі