пʼятниця, 19 вересня 2008 16:59

Туреччина і Росія припинили митну війну

Туреччина і Росія уклали угоду, що полегшує митний огляд турецьких товарів на російському кордоні, повідомляє AFP з посиланням на турецьке агентство Anatolia. Таким чином, "митна війна", що почалася між державами, буде закінчена.

Як заявив віце-прем"єр турецького уряду Хайяті Язіджі (HayatiYazici), підписаний протокол повинен вирішити кризу, що виникла між Туреччиною і Росією. Передбачена в документі процедура передбачає швидке проходження турецькими товарами кордону. Його положення застосовуватимуться до тих, хто добровільно погодиться надавати інформацію про свої товари заздалегідь.

Такі постачання отримають пріоритет і будуть звільнені від всіх оглядів за винятком перевірок випадків контрабанди і шахрайства. Протокол набуде чинності протягом 10 днів після його схвалення урядами країн.

Труднощі з імпортом турецьких товарів до Росії виникли в кінці серпня, коли на кордоні скупчилася велика кількість турецьких вантажів. Турки вважали затримки безпричинними і мали намір ввести у відповідь торгові санкції проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина і Росія припинили митну війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі