субота, 26 липня 2008 10:20

Троєщину та Святошин з"єднає нова лінія метро

Троєщину та Святошин з"єднає нова лінія метро
Є шанс, що з Троєщини на Святошин може поїхати монорельсова електричка.

Про це заявляють в Київміськадміністрації після зустрічі з американськими інвесторами. За словами чиновників, бізнесмени із США самі запропонували побудувати в столиці наземну електричку або легке наземне метро. Незабаром буде створена робоча група, яка вивчить досвід монорельсових споруд у декількох містах СНД (зокрема, в Москві).

"Бюджетну частину на себе беруть інвестори, американці готові вкласти в проект 1 млрд. доларів", - заявив перший зампред КМДА Денис Басс. За словами Басса, перше півколо (Троєщина - Святошин) планують будувати саме з використанням монорельсу. Першу сучасну електричку пообіцяли презентувати протягом року. Назвали і переваги проекту - монорельсові залізні шляхи розташовані таким чином, що не заважають руху міського транспорту і, відповідно, не створюють заторів. Крім того, ці наземні транспортні системи є екологічно безпечними, оскільки використовують електричне живлення, пересуваються майже безшумно, завдяки гумовим колесам, повідомляє "Сегодня".

Втім, не все так райдужно. Фахівці-транспортники говорять, що подібні дороги мають і низку недоліків - на практиці, часто, подібні потяги рухаються досить повільно, не можуть впоратися з великими пасажиропотоками і якщо потяг застрягне де-небудь в дорозі, пасажири не зможуть залишити вагон, оскільки монорельс йде спеціальними рейками, що знаходяться на великій висоті. Окрім цього, утримувати монорельс досить-таки дорого - наприклад, в Москві, де існує монорельс, він досі є збитковим, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Троєщину та Святошин з"єднає нова лінія метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі