четвер, 24 січня 2008 18:03

Троє пенсіонерів учаділи на Чернігівщині

18 січня в селі Слобідка Менського району Чернігівщини поховали трьох односельців: подружжя 71-річнихВалентину Іващенко й Віталія Іванця та їхню подругу Анастасію Заєць, 60 років. Вони учаділи в одній хаті 16 січня.

— О восьмій ранку сусід Василь Педь почув, що в Іванця корова реве, — розповідає секретарка Слобідської сільради Наталія Ігнатенко, 50 років. — Зайшов у двір, а там димом тягне. Кинувся у хату. В першій кімнаті лежав господар. Постіль під ним зотліла. В другій на дивані — гостя. Дружина — біля ліжка. Певно, встала й хотіла вибратися. Вони всі були вже холодні. Пожежники вважають, що дід курив у ліжку й заснув. Під ним почала тліти постіль.

До виходу на пенсію Валентина Іващенко працювала листоношею. Чоловік — у колгоспі. Анастасія Заєць була сільською фельдшеркою. Вони дружили. Ходили одне до одного в гості. Валентина та Віталій хоч і не були розписані, але прожили разом 30 років. Виростили сина Олександра. Він закінчив сільгоспакадемію у Києві. Донька Анастасії Заєць живе в Слобідці. Поховали пенсіонерів біля рідні.

— Від початку року на Чернігівщині сталося 118 пожеж, — говорить інспектор держпожнагляду Олександр Обуховський, 24 роки. — Загинуло 22 людини. Торік пожеж у січні було вдвічі менше — 54. Основні причини нещасть: паління в ліжку, несправне пічне опалення. У Чернігові було чотири підпали.

Зараз ви читаєте новину «Троє пенсіонерів учаділи на Чернігівщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі