пʼятниця, 02 листопада 2007 08:36

Тропічний шторм "Ноель" перетворився на ураган

Тропічному шторму "Ноель" привласнено першу категорію за п"ятибальною шкалою потужності ураганів. Про це повідомляє CNN із посиланням на Північноамериканський національний центр дослідження ураганів. За даними синоптиків, максимальна сила вітру "Ноеля" підвищилася до 120 км/год. Колишній тропічний шторм додав сили, після того як проминув Багами і вийшов у відкритий океан, завдяки холоднішим повітряним масам, що піднімаються від поверхні води.

Не зважаючи на те що новий ураган навряд чи досягне берегів США, жителям на північ від штату Північна Кароліна рекомендовано бути пильними.

На цьому тижні жертвами "Ноеля" стали, за даними CNN, як мінімум 64 людини в Домініканській Республіці та на Гаїті. Reuters вже називає цифру в 108 чоловік. Близько 37,5 тисяч чоловік були змушені покинути свої будинки.

До восьмої години за часом східного узбережжя США (03.00 мск) епіцентр урагану знаходився в 190 км на північний схід від Нассау (Багами). Ураган просувається далі на північний схід зі швидкістю 29 км/год. і може збільшити швидкість протягом наступного дня.

Раніше в четвер було скасовано штормове попередження для південно-східного штату Флоріда, оскільки "Ноель" спрямувався в протилежному напрямі, повернувши на північний схід. Тим часом штормове попередження оголошене на Бермудах, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Тропічний шторм "Ноель" перетворився на ураган». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі