понеділок, 18 серпня 2008 09:05

Тропічний шторм "Фей" став причиною загибелі десятків жителів Гаїті

На Гаїті річка, що вийшла з берегів в результаті тропічного шторму "Фей", змила пасажирський автобус - близько 50 чоловік загинули, повідомляє Reuters. Інцидент відбувся в неділю в провінції Гранд-Енс (Grand-anse) , що розташован на південному сході Гаїті, під час переправи через річку.

За словами представників місцевих властей, близько 20 пасажирів зуміли врятуватися, вибравшись на дах автобуса. Точне число загиблих пасажирів встановлюється, проте відомо, що їх не менше п"ятдесяти.

Раніше повідомлялося, що в результаті тропічного "Фей" в Домініканській республіці і на Гаїті загинули вісім чоловік, шість числяться зниклими без вісти, передає AFP.

В понеділок вранці за місцевим часом "Фей", за прогнозами метеорологів, досягне Куби, посилившись до урагану. Кубинські власті вже евакуювали 15 тисяч чоловік з прибережних районів на півдні острова.

В понеділок пізно увечері або у вівторок вранці, за даними Національного центру прогнозування ураганів США, "Фей" досягне штату Флоріда. На островах Флоріда-Кіс вже оголошено надзвичайний стан, повідомляє AP. Всіх туристів вже попросили покинути острови. Заняття в школах Флоріда-Кіс в понеділок і вівторок скасовані. Власті також поводилися із закликом до жителів розташованих в низинах будинків, евакуюватися в безпечні місця, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Тропічний шторм "Фей" став причиною загибелі десятків жителів Гаїті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі