вівторок, 17 квітня 2007 15:59

Трьох журналістів судять за публікацію про секретні в"язниці США

Троє швейцарських журналістів, співробітників газети Sonntagsblick, що видається в Цюріху, з"явилися у вівторок перед військовим трибуналом в Сент-Галені за звинуваченням у розголошуванні військової таємниці, передає ІТАР-ТАРС.

У провину журналістам ставиться те, що в січні 2006 року вони опублікували секретний документ МЗС Єгипту, підтверджуючий наявність нелегальних в"язниць ЦРУ США в Європі. Службова записка, перехоплена розвідслужбами Швейцарії і що опинилася у розпорядженні журналістів, стала першим документом, що фактично свідчить про існування таких секретних в"язниць.

Колишньому головному редакторові недільного випуску газети і двом його співробітникам загрожує до 5 років позбавлення волі. Вирок трибуналу очікується в найближчий день.

У опублікованій рік тому службовій записці говорилося, що влада Румунії дозволила ЦРУ допитувати на своїй території 23 людини, доставлених з Іраку і Афганістану. Одночасно стверджувалося, що секретні концентраційні центри і в"язниці ЦРУ існували не тільки в Румунії.

Інформація потрапила в розпорядження преси в результаті витоку - це факси, які прямували через супутник МІДом Єгипту в своє посольство в Лондоні, повідомляє Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Трьох журналістів судять за публікацію про секретні в"язниці США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі