середа, 04 квітня 2007 18:53

Трьох ізраїльтян підозрюють в організації армій для наркобізнесу

Яір Кляйн, Мельник Пері і Аврам Цадка підозрюються в допомозі в скоєнні злочинів і в тренуванні терористів. Якщо їх визнають винними, їх чекає до 11 років тюремного строку, повідомив вчора прес-секретар колумбійських служб безпеки.

Стверджується, що троє ізраїльтян допомагали створювати тренувальні табори для наркобаронів Пабло Ескобара і Гонзало Родрігеса Гачі. У таборах бійців навчали поводженню з вибухівкою, мінуванню автомобілів і спеціальній техніці знищення.

Кляйн, у минулому – блискучий офіцер-десантник, став відомий в кінці 80-х років, коли разом з своєю компанією "Хід а-Ханіт" тренував колумбійських скотарів. Влада Колумбії стверджувала тоді, що Кляйн тренує людей, які потім захищатимуть наркобаронів.

У 1991 році ізраїльський суд визнав Кляйна винним в незаконному експорті знань, що мають оборонне значення, і засуджений до одного року в"язниці. Він також провів 16 місяців у в"язниці африканської держави Сьєра-Леоне по звинуваченню в шахрайстві і підробці документів, проте у результаті був виправданий і видворений до Ізраїлю.

У інтерв"ю колумбійському телебаченню, знятому в Ізраїлі, і недавно показаному в Колумбії, Кляйн заперечував, що співробітничав з колумбійськими наркокартелями. Разом з тим, він зізнався, що тренував ультраправі партизанські угрупування, повідомляє Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Трьох ізраїльтян підозрюють в організації армій для наркобізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі