пʼятниця, 09 березня 2007 12:21

Трьох американських студенток виключили з коледжу через "Монологи вагіни"

За вживання слова "вагіна" трьох 16-річні студенток одного з нью-йоркських коледжів було виключено з навчального закладу на день.

Дівчата підготували інсценування уривка з відомої п"єси "Монологи вагіни" драматурга Ів Енцлер, проте адміністрація коледжу наказала їм утриматися від вживання ключового слова. Фразою, що викликала суперечку, була: "Моя коротка спідниця - це визвольний прапор армії жінок. Я оголошую ці вулиці, будь-які вулиці, країною моєї вагіни".

Юні американки відмовилися піддати уривок цензурі і прочитали його зі сцени. Після цього керівництво коледжу оголосило про короткострокове виключення студенток, але потім було вимушене відмінити розпорядження через обурення інших учнів та їхніх батьків.

За словами однієї з студенток, якщо адміністрація визнає, що слово "вагіна" не є грубим або вульгарним, вони приймуть вибачення вчителів.

Дізнавшись про події, авторка "Монологів вагини" назвала інцидент "безумством". Енцлер подзвонила дівчатам, щоб підтримати їх, і повідомила, що має намір відвідати коледж із лекцією з приводу конфлікту.

Нагадаємо, п"єса "Монологи вагіни" заснована на декількох сотнях інтерв"ю з жінками з усього світу та розповідає про жіночу сексуальність і про насильство, з яким стикаються жінки. У вересні 2005 року спектакль було поставлено в Москві, повідомляє агентство France Presse.

Зараз ви читаєте новину «Трьох американських студенток виключили з коледжу через "Монологи вагіни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі