четвер, 14 квітня 2011 17:34

"Тризубівцям" у тюрмі давали компот 35-річної давності та мило часів Сталіна

"Тризубівцям" у тюрмі давали компот 35-річної давності та мило часів Сталіна

Членам ВО "Тризуб", яких звинувачують у пошкодженні пам'ятника Сталіну у Запоріжжі, під час утримання у СІЗО давали компот 1976 року виготовлення.

Про це Gazeta.ua 13 квітня розповів один із підсудних Віталій Вишнюк.

"Нас годували гидотною баландою. Коли їв, то здавалося, що пив воду із калюжі. Пити давали компот. На банці бачив етикетку. Там стояла дата виготовлення - 1976 рік", - сказав він.

"Кожної п'ятниці нас водили у баню. Підсудні називають так звичайний душ. Там ми ніжилися в окропі або у холодній воді. Це залежало від банщика. Милися господарським милом, на вигляд виготовленим 1950-го", - додав Вишнюк.

Хлопця заарештували 12 січня. На підписку про невиїзд через стан здоров'я випустили 3 березня. Одразу ж доставили на лікування до запорізького туберкульозного диспансеру.

"Разом зі мною у камері сиділо ще 7 людей. Одного звинувачували у крадіжці мобільних телефонів, іншого - у незаконному зберіганні зброї, ще один сидів, бо дав у морду якомусь можновладцю, який облаяв його матір. Хлопці дивувалися, коли дізналися, за що мене посадили у СІЗО. Питали: "Невже тепер і за хуліганство у тюрму саджають?"

Віталій також розповів, як вони у камері святкували день народження одного із підсудних.

"Ми тоді зробили торт. Батьки передали трохи сухофруктів, родзинок та горіхів. Печиво перемазали згущеним молоком, яке давали у СІЗО, зверху посипали сухофруктами та горіхами. Такого смачного торта навіть на волі не їв", - поділився спогадами Вишнюк.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що підозрюваним у підриві пам'ятника Сталіну змінили запобіжний захід і відпустили на волю.

Зараз ви читаєте новину «"Тризубівцям" у тюрмі давали компот 35-річної давності та мило часів Сталіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі