середа, 05 вересня 2007 10:34

Тривають пошуки мільйонера, зниклого при спробі встановити рекорд швидкості

У США тривають пошуки літака з відомим авіатором-рекордсменом, мільярдером Стівом Фоссетом. У понеділок його літак вилетів з аеродрому в штаті Невада і до цього часу не повернувся. У пошуках відомого мандрівника задіяні 13 літаків, передає РИА "Новости".

Як повідомили у Федеральному авіаційному управлінні США, Стів Фоссет вибирав відповідне пересохле озеро для того, щоб спробувати встановити новий рекорд швидкості на колісному виді транспорту. У літаку він був сам. Відомо, що перед вильотом він заправив чотири повні баки.

За інформацією CNN, рятувальна служба ВПС прочісує пустинну місцевість з великими ущелинами – район пошуку охоплює близько 966 квадратних кілометрів. Пошуки, які триватимуть в середу до темноти, ускладнені тим, що Фоссет не залишив плану польоту. Метеорологи прогнозують погіршення погоди, тому пошуки можуть призупинитися на один день.

"Поки ми не виявили ні самого Стіва Фоссета, ні літака", – повідомив представник Цивільного повітряного патруля Джим Тайнен.

"У той момент, коли літак Фоссета зник з радарів, погода була сприятливою: хороша видимість – до 10 кілометрів – і несильний вітер. Зараз вітер посилився, що, звісно, ускладнює пошуки, але ми їх не припиняємо", – повідомила представник ВПС Сінтія Райан.

Фоссет злетів близько 8:45 за місцевим часом на одномоторному літаку Citabria Super Decathlon з приватного аеродрому на ранчо в долині Сміт, відомого як Flying M Ranch, розташованого в приблизно 50 кілометрах на південь від міста Йєрінгтон, штат Невада.

Літак був заправлений горючим на п"ять чи шість годин польоту, повідомляють авіаційні власті. Повернутися на аеродром мільйонер мав до полудня, проте в зазначений час цього не сталося. Парашута з собою у нього не було.

Пошуки почалися після того, як сім"я Фоссета сповістила авіаційні власті про те, що в понеділок він не повернувся.

Популярність Фоссет здобув після того, як захопився різноманітними рекордами. Він переплив Ла-Манш, брав участь у перегонах на собачих упряжках, нарешті перший, на літаку Virgin Atlantic GlobalFlyer, 2005 року сам, без посадки і дозаправки облетів Землю. Роком пізніше він на цьому ж літаку встановив рекорд дальності польоту, пролетівши понад 26 000 миль (понад 41 000 км.) за 76 годин. У 2002 році Фоссет став першою в світі людиною, яка облетіла на повітряній кулі Землю: за 14 днів він пролетів 20 626 миль (понад 33 000 км).

Різні рекорди Фоссет встановлює вже останні 6 років. Фоссету належить на загал 115 світових рекордів.

У липні 2007 року за досягнення в області авіації його офіційно ввели в Національний зал слави американської авіації. Виступаючи на урочистій церемонії в Дейтоні, 63-річний мільйонер пообіцяв, що продовжить літати й надалі. Зокрема, він пообіцяв, що в листопаді помандрує до Аргентини та спробує встановити рекорд дальності польоту на планері.

Зараз ви читаєте новину «Тривають пошуки мільйонера, зниклого при спробі встановити рекорд швидкості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі