четвер, 09 жовтня 2008 09:36

Трирічна мешканка Непалу стала втіленням божества (ФОТО)

У столиці Непалу Катманду індуїстські священики призначили новою кумарі (втілення божества) трирічну Матані Шак"я. Кумарі є у всіх великих містах Непалу, проте столичне втілення божества вважається особливим, "королівським".

Кандидатура Матані Шак"я була схвалена президентом країни Рамом Бараном Ядавом. Дівчинка переїхала з будинку батьків в храм в центрі Катманду, де вона житиме, поки не досягне статевої зрілості й у зв"язку з цим не втратить статус кумарі. До речі, згідно з непальським фольклором, чоловіки, які одружилися на колишніх кумарі, приречені на ранню смерть. Тому такі жінки часто залишаються самотніми. Крім того, правозахисники стверджують, що після ізольованого мешкання в храмі дитині важко привчитися до нормального життя.

Вибір кумарі здійснюється шляхом проглядання гороскопів кандидаток. Крім того, священики перевіряють, щоб втілення богині було абсолютно ідеальним у фізичному плані: дівчатка не повинні мати жодних дефектів і шрамів. Нарешті, "божественна" дитина не повинна боятися темноти. Як фінальне випробування дівчинку залишають на ніч наодинці серед голів ритуально забитих тварин. При цьому вона не повинна проявляти ознак боязні, повідомляє ForUm.
Зараз ви читаєте новину «Трирічна мешканка Непалу стала втіленням божества (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі