понеділок, 17 березня 2008 12:44

Тринадцять польських поліцейських поранено у безладах у місті Косовська-Мітровіца

 Тринадцять співробітників польського МВС з складу поліцейської місії ООН (UNMIK) отримали поранення у вуличних безладах, що спалахнули  у місті Косовська-Мітровіца на півночі Косова  після того, як поліція ООН і військовослужбовці КФОР силою зайняли приміщення суду і затримали сербів, що знаходилися там, повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на представника польської поліції Маріуса Соколовські.

У складі поліцейської місії ООН несуть службу 115 польських співробітників правоохоронних органів.

"Їх життю нічого не загрожує, але деякі з них не могли самостійно сісти в машину", - відзначив Соколовські.

За його словами, в даний момент поранених перевозять у  найближчу французьку лікарню, місцезнаходження якої він не уточнив.

Раніше у понеділок повідомлялося, що у місті Косовська-Мітровіца у понеділок стався вибух, у результаті якого отримали поранення троє поліцейських і двоє солдатів НАТО.

Крім того, в зіткненнях у  місті отримали поранення 20 сербів.

Співробітники спеціальних сил поліції цивільної місії ООН (UNMIK) у понеділок рано вранці узяли штурмом приміщення суду у місті Косовська-Мітровіца, яке з п"ятниці було захоплене сербськими працівниками правосуддя, що вимагали повернення на свої робочі місця. Зіткнення, що виникли після штурму, продовжувалися всю першу половину дня. Поліція застосувала проти демонстрантів сльозоточивий газ і шумові бомби.

За даними косовскої поліції, у звільненому приміщенні суду затримано 53 серби. Частина затриманих були відбиті у сил правопорядку протестуючими, які перекрили дорогу машинам поліції.

Як повідомив представник місії ООН Олександр Іванько, поліція затримала близько 40 сербів, які в даний час знаходяться в ізоляторі у Пріштіні, повідомляє  РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Тринадцять польських поліцейських поранено у безладах у місті Косовська-Мітровіца». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі