четвер, 09 травня 2019 18:48

Трійця 2019: чи буде вихідний і коли святкуватимуть в Україні

Цьогоріч святкування Трійці припадає на 16 червня – п'ятдесятий день після Великодня. Цей день також називають Зеленими святами, чи П'ятидесятницею.

Оскільки Трійця припадає на неділю, вихідний переноситься на понеділок – 17 червня. Таким чином українці матимуть три вихідних поспіль – 15, 16, 17 червня.

Історія свята

Першими Трійцю стали святкувати апостоли, які є учнями Ісуса Христа. Вони хотіли увіковічити день, коли на них зійшов Святий Дух. Перед цим вони 50 днів молилися в Сіонській світлиці.

Після цієї події апостоли стали здатними говорити на різних мовах світу, щоб розповідати про смерть та воскресіння Ісуса в інших країнах.

Офіційно святкувати Трійцю вирішили Свято П'ятидесятниці почали широко відзначати з IV століття. Тоді на Вселенському соборі прийняли догмат про трійцю — визнання одного Бога в трьох проявах: Отця, Сина та Духа Святого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли в Україні святкують День матері

Стародавні слов'яни звернули увагу на Трійцю лише через 300 років після хрещення Русі, в кінці XIII – початку XIV століть.

  Картина "Свята Трійця",  художник Пітер Пауль Рубенс. XVII століття.
Картина "Свята Трійця", художник Пітер Пауль Рубенс. XVII століття.

6 травня у Збройних Силах України вперше відзначили День піхоти. Нове свято започаткував президент Петро Порошенко 19 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Трійця 2019: чи буде вихідний і коли святкуватимуть в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі