пʼятниця, 07 серпня 2020 22:35

Три великі весілля відправили цілий район у "червону" зону

Три великі весілля відправили цілий район у "червону" зону
20% усіх гостей, які були на святкуванні мають підтверджений коронавірус. Фото: Reuters

На Буковині три великі весілля відправили весь район у "червону" зону.

Про це повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук під час брифінгу.

"Велелюдні весілля у Буковинському стилі, і з таким розмахом 300-500 гостей на одному весіллі. Три таких весілля, які пройшли у Кіцманському районі загнали весь район у так звану "червону" зону. Адже вже сьогодні встановили, що 20% усіх гостей, які були на святкуванні мають підтверджений коронавірус. Значно більша кількість людей перебуває у статусі контактних осіб", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В українців коронавірус почав перебігати важче

Кількість заражених підвищилася й серед відпочивальників.

"Близько 20% тих, хто повернувся з курортів та роблять тест на коронавірус отримують позитивний результат", - додав Осачук.

За останню добу в Україні виявили 1453 нових хворих на коронавірус. Це найбільше від початку епідемії у країні. І третій антирекорд за 3 дні поспіль. На ранок 7 серпня у країні 78 261 лабораторно підтверджений випадок Covid-19. Недуга забрала життя 1852 інфікованих. За останню добу зафіксували 33 летальні випадки. Побороти коронавірус змогли вже 43 055 людей. Із них 531 - за останню добу.

Зараз ви читаєте новину «Три великі весілля відправили цілий район у "червону" зону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі