вівторок, 23 лютого 2010 14:50

Три мільйони греків страйкуватимуть проти зменшення зарплат

Три мільйони греків страйкуватимуть проти зменшення зарплат

Близько трьох мільйонів жителів Греції, як очікується, візьмуть участь в загальнонаціональному страйку, наміченому на 24 лютого. Про це повідомляє Earth Times. Населення Греції складає близько одинадцяти мільйонів осіб.

Авіасполучення з Грецією в середу буде повністю перервано, оскільки до страйку приєднаються авіадиспетчери. Крім того, в акції протесту проти скорочення зарплат держслужбовцям, візьмуть участь співробітники державних банків і найбільші профспілки.

22 лютого представники профспілок блокували вхід в афінську біржу, передає Reuters. Керівництву біржі довелося активувати запасну систему електронних торгів.

Перед страйком на знак протесту проти урядових заходів, направлених на скорочення бюджетного дефіциту, провели також співробітники податкової і митної служб, міністерства фінансів, а також працівники цивільної авіації, лікарі і місцеві органи влади.

На початку поточного року влада Греції обнародувала план скорочення державних витрат, щоб до 2012 року понизити дефіцит бюджету до 2,8%ВВП. План, зокрема, передбачає зменшення зарплат бюджетникам, підвищення цін і реформу податкового законодавства. Ці заходи викликали незадоволеність населення країни.

В 2009 році дефіцит бюджету Греції склав 12,7 відсотка ВВП - більше всіх серед країн єврозони. Крім того, держборг країни перевищив сто відсотків ВВП, що привело до появи в ЗМІ чуток про можливий дефолт Греції.

11 лютого президент Євросоюзу Герман ван Ромпей заявив, що Євросоюз допоможе Греції справитися з дефіцитом бюджету, не уточнивши, проте, які саме заходи готовий прийняти для цього ЄС. Пізніше прем"єр-міністр Люксембурга і голова Єврогрупи Жан-Клод Юнкер попередив, що ЄС накладе на Грецію економічні санкції, якщо країна не зможе до 16 березня представити додаткові заходи, направлені на скорочення бюджетного дефіциту.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Три мільйони греків страйкуватимуть проти зменшення зарплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі