пʼятниця, 02 березня 2007 12:46

Три іноземні браконьєрські судна ловили рибу в українських водах

Учора патрульний літак ДПС України виявив за 53 милі на південний схід від острова Зміїний два іноземних рибопромислових судна, одне з яких ішло під прапором Туреччини. За дві милі від цього місця авіарозвідка виявила ще одне рибальське судно без розпізнавальних знаків, однак схоже на румунське.

Про порушників було поінформовано дипломатичні представництва та прикордонників Румунії і Туреччини. За інформацією Морської охорони, помічник турецького військового аташе ідентифікував одне з суден-порушників як турецьку шхуну "Назим Рейс – 1" (порт приписки Стамбул) і попросив українських прикордонників не стріляти по ній. Турецька амбасада запевнила, що браконьєрів затримають у будь-якому з портів їхньої країни та притягнуто до відповідальності.

Українські прикордонні кораблі наздогнали порушників, але через складні погодні умови не змогли до них пришвартуватися. На вимогу зупинитися та попереджувальні постріли риболовецькі судна не реагували і продовжували втікати.

Проте, зваживши на прохання турецьких дипломатів, кораблі Морської охорони видворили рибалок за межі української економзони до нейтральних вод, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Три іноземні браконьєрські судна ловили рибу в українських водах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі