вівторок, 14 грудня 2010 16:29

Три голоси перешкодили винести вотум недовіри Берлусконі

Нижня палата парламенту Італії не змогла винести вотум недовіри прем'єр-міністрові країни Сильвіо Берлусконі.

Під час голосування в Палаті депутатів на підтримку уряду Берлусконі висловилися 314 осіб, тоді як 311 виступили проти. Раніше у вівторок голосування про довіру прем'єру пройшло в італійському Сенаті. У верхній палаті за Берлусконі було подано 162 голоси з 308.

Питання про довіру уряду Сильвіо Берлусконі було поставлене в парламенті після того, як його коаліція позбулася більшості голосів в Палаті депутатів. Це було пов'язано з відходом в опозицію колишнього соратника прем'єр-міністра, спікера нижньої палати Джанфранко Фіні. У жовтні Фіні утворив нову партію. Разом зі спікером в опозицію перейшли 34 депутати.

14 грудня в італійських містах пройшли демонстрації противників Сильвіо Берлусконі. Участь в них взяли декілька десятків тисяч осіб. Крім того, в Палаті депутатів незадовго до оголошення результатів голосування сталась сутичка між прихильниками і противниками прем'єр-міністра.

Одна з головних претензій, що пред'являються Берлусконі - нездатність вивести країну з економічної кризи. В даний час державний борг Італії перевищує трильйон євро. Крім того, невдоволеність викликає участь прем'єра в численних корупційних і сексуальних скандалах. Напередодні голосування з'являлися повідомлення, що прем'єра підозрюють в підкупі депутатів парламенту.

Останній раз італійські законодавці намагалися винести вотум недовіри Сильвіо Берлусконі у вересні 2010 року. Тоді прем'єр отримав перемогу, отримавши 342 з 630 голосів в нижній палаті.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Три голоси перешкодили винести вотум недовіри Берлусконі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі