субота, 16 лютого 2008 14:31

Третя людина померла у В"єтнамі від пташиного грипу

Житель В"єтнаму помер від пташиного грипу.

Чоловік помер у минулий четвер в одній з лікарень Ханоя, куди був шпиталізований з північної в"єтнамської провінції Ніньбінь. Спочатку лікарі вирішили, що у 27-річного в"єтнамця важка форма пневмонії. Пізніше з"ясувалося, що чоловік заразився пташиним грипом від інфікованих курчат.

З початку року це вже третій летальний результат від пташиного грипу у В"єтнамі.

Представники Мінохоронздоров"я країни повідомили також, що вірус пташиного грипу був виявлений у семирічної дитини. Зараз вона проходить курс лікування в педіатричному відділенні однієї з лікарень Ханоя.

За даними Всесвітньої організації охорони (ВОЗ) здоров"я, у В"єтнамі було зареєстровано 103 випадки захворювання на пташиний грип, 49 із них із летальним результатом.

Всього у світі жертвами цієї хвороби стали 228 людей, було зареєстровано 361 випадок захворювання. Велика частина жертв - жителі Індонезії і В"єтнаму.

Небезпечний для людини штам вірусу H5N1 знаходили у свійської птиці в двох провінціях В"єтнаму. За даними міністерства сільського господарства країни, десятки мільйонів птахів загинули або були знищені через пташиний грип, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Третя людина померла у В"єтнамі від пташиного грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі