понеділок, 24 серпня 2015 14:50

"Треба, щоб ідея гуляла як ковбой Мальборо в Америці" - фестиваль "Ше.Fest" зібрав понад дві тисячі людей
12

Фото: Оксана Прітченко

22-23 серпня близько двох тисяч людей зібралися на всеукраїнський благодійний фестиваль Тараса Шевченка "Ше.Fest".

Він пройшов у селі Моринці Звенигородського району Черкаської області. Цього року збираються гроші на допомогу АТОвцям Валерію Коліснику та Олександру Зацарінному, який є родичем Шевченка.

"Слоган "Еволюція твого духу" - це перш за все еволюція фестивалю. Порівняно з минулим роком, ми розширили програму, запросили більше театрів, зробили ніч українського кіно, лектори просвітницької галявини набагато цікавіші. Кожен музичний гурт готував пісню на слова Шевченка. Минулого року я думала, що приїхали приблизно тисяча людей, то цього року по відчуттям вже дві тисячі", - розповідає Юлія Капшученко-Шумейко, організатор "Ше.Fest".

Фестиваль розташували у центрі села, на стадіоні. На ярмарку продавали прикраси для волосся, віночки, вишиванки, м'які іграшки, мед, кераміку. Майстри проводили майстер-класи з виготовлення ляльок-мотанок, гончарної майстерності.

Відкрив просвітницьку галявину Ярослав Литвин театральним перформансом "Відьма". Потім більше 50 людей слухали казки від Сашка Лірника.

"Повставайте та вставайте, кайдани порвіте, і вражою, злою кров'ю волю окропіте!" - це актуальні слова, Шевченко все бачив наперед. "Ше.Fest" дає людям потужну основу, творить український міф. Шевченко – це частина міфу, треба щоб ця ідея гуляла, як ковбой Мальборо в Америці. А в нас Кобзар кращий і не курить (сміється). Тому і цей захід має ставати сильнішим", - говорить Лірник після виступу.

Цього року в заході брали участь Василь Шкляр та Дмитро Лазуткін.

Люди приїхали із Черкас, Києва, Одеси, Харкова, Звенигородки і гості з Польщі.

З шостої години вечора почалися виступи музичних гуртів "Мрія Життя", "Latur", "Колір Ночі", "Друже Музико", "Тінь Сонця", "Фліт" та інші. Концерт тривав до другої години ночі. Після цього влаштували перегляд українських фільмів "Хайтарма", "Поводир", "Добровольці Божої чоти".

Зараз ви читаєте новину «"Треба, щоб ідея гуляла як ковбой Мальборо в Америці" - фестиваль "Ше.Fest" зібрав понад дві тисячі людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі