середа, 12 вересня 2018 13:10

"Треба було радитись із Москвою" - УПЦ МП одразу за російською церквою заговорила про розкол православ'я

"Треба було радитись із Москвою" - УПЦ МП одразу за російською церквою заговорила про розкол православ'я
Призначення екзархів (посланців) до Києва патріархом Варфоломієм в УПЦ МП назвали антиканонічним. ФОТО: iloveukraine.com.ua

УПЦ МП прокоментувала призначення патріархом Варфоломієм екзархів у Києві. Константинопольський Патріархат у своїх діях мав би порадитись із Московським.

"Якщо він хотів вирішити питання розколу - будь ласка, будемо говорити, спілкуватися. Але не можна робити це, як кажуть, "топорно": вирішуючи маленьке питання українського розколу, породжувати великі проблеми у всьому Вселенському Православ'ї. Це неправильно", - заявив заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ МП протоієрей Миколай Данилевич.

За його словами, дії Варфоломія суперечать церковним канонам. Вони "не принесуть користі нікому, бо не легалізують розколу" та призведуть до розриву відносин. Призначення екзархів мають спільно обговорити предстоятелі православних помісних церков, вважають в УПЦ МП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Релігійні обставини загострюються знову" – Онуфрій підписав звернення щодо автокефалії

7 вересня 2018-го Константинопольський Патріархат призначив архієпископа Памфільського Данила з США, а також єпископа Едмонтонського Іларіона з Канади екзархами до Києва. Це сталось у рамках надання автокефалії. Екзархи (посланці) приїжджатимуть до України для спілкування з різними сторонами щодо створення автокефальної церкви.

Зараз ви читаєте новину «"Треба було радитись із Москвою" - УПЦ МП одразу за російською церквою заговорила про розкол православ'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі