вівторок, 26 лютого 2008 09:33

Трансляція церемонії вручення "Оскара" поставила рекорд з нечисленності аудиторії

Телетрансляція 80-ї ювілейної церемонії вручення "Оскара" поставила новий рекорд нечисленності аудиторії. Про це свідчать попередні дані, опубліковані моніторинговою компанією Nielsen Media Research. Пряму трансляцію 80-ї за рахунком "оскарівської" церемонії здійснював американський телеканал ABC, який має ексклюзивний контракт на покази церемонії до 2014 року.

Нинішню церемонію дивилися на 21% менше телеглядачів, ніж торішню – 79-у, коли золоту статуетку в категорії "кращий фільм року" отримала стрічка Мартіна Скорсезе "Відступники". Раніше сумний рекорд по аудиторії належав "оскарівській" церемонії 2003 року. Тоді її дивились у прямому ефірі 33 млн американців.

Максимум інтересу аудиторії був зафіксований в 1998 році, коли 55,2 млн людей включили телевізори, щоб подивитися на вручення "Оскара". Точні дані щодо аудиторії нинішньої церемонії поки не визначені, проте, компанія Nielsen Media Research, яка їх публікує, вже впевнена, що вони будуть рекордно низькими.

Передбачається, що Американська академія кіномистецтва спробує "підсолодити" пігулку останньої миті, але показники рейтингу виправити вже не вдасться. Трансляцію дивилися приблизно 21,9% всіх американських сімей, минулого року цей показник становив 23,5%.

Нагадаємо, лідером за кількістю "Оскарів" став фільм "Старим тут не місце" братів Етану і Джоеля Коенів, що отримав золоті статуетки в категоріях "кращий фільм", "краща режисура", "кращий сценарій" і "кращий виконавець чоловічої ролі другого плану".

Відзначимо, невдалим цей рік став і для ювілейної церемонії вручення музичній премії Grammy. Вона привернула увагу рекордно малої кількості телеглядачів – лише 17,5 млн, повідомила дослідницька компанія Nielsen Media. До цього лише двічі за 50-річну історію церемонії її дивилася ще скромніша аудиторія. Гіршим для Grammy став 2006 рік, коли телетрансляція церемонії зацікавила лише 17 млн людей. У 1995 році Grammy дивилися 17,3 млн глядачів. Минулого року за врученням Grammy спостерігало 20 млн осіб, передає ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Трансляція церемонії вручення "Оскара" поставила рекорд з нечисленності аудиторії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі