пʼятниця, 07 вересня 2007 13:55

Топ-100 найвпливовіших людей світу

Журнал Vanity Fair опублікував список 100 найвпливовіших людей в області фінансів, розваг, ЗМІ, технологій і моди. Значно піднявся по "кар"єрних сходах" мер Нью-Йорка Майкл Блумберг, який, займаючи минулого року 36-е місце, тепер дістався до дев"ятої позиції. Серед новачків в списку найсильніший вплив придбав мексиканець Карлос Слім Хелу, телекомунікаційний король і колекціонер предметів мистецтва.

Список від Vanity Fair не слід вважати строго вивіреною науковою роботою - журнал вимірює не тільки багатства (найкрупнішим станом володіє мексиканець Карлос Слім, що зайняв тільки 11-е місце), але і такі чинники, як ступінь впливовості і чарівливості. Передбачається, проте, що в цілому ці 100 чоловік - люди, які "формують наш мир".

Очолює рейтинг Руперт Мердок, який завоював перше місце ще в минулому році після придбання сайту для особистих сторінок Myspace.com, а цього року його "трофей" - Wall Street Journal.

На другому місці - Стів Джобс, його заслуги - це висновок на ринок знаменитих iPod і iPhone.

До першої трійки також увійшли Сергій Брін і Ларрі Пейдж, власники Google. Останнє їх придбання - відеосайт YouTube, куплений за 1 млрд 650 млн. доларів.

На четвертому місці - Стефен Шварцман і Піт Пітерсон, що раніше займали 34-ий рядок рейтингу. Можливо, їх імена не дуже відомі, але вони очолюють крупну фінансову компанію Blackstone Group.

П"яте місце зайняв фінансист Уоррен Баффет, його корпорація Berkshire Getaway приносить 100 млрд доларів в рік.

На шостому місці - екс-президент США Білл Клінтон. Примітно, що він залишається в першій десятці не дивлячись на те, що покинув Білий дім більше шести років тому. Можливо, це пов"язано з його бурхливою суспільною діяльністю.

Кінорежисер Стівен Спілберг піднявся з десятого місця на сьоме - він продовжує випускати нові фільми, наприклад, "Індіана Джонс-4".

Бернар Арно піднявся з 19-го місця відразу на восьме - очолюваний ним консорціум LVMH контролює такі відомі марки, як Louis Vuitton, Fendi, Moert Hennessy, Dom Perignon і TAG Heuer.

Мер Нью-Йорка Майкл Блумберг з 36-го місця дістався до дев"ятого рядка. Його популярність така висока, що деякі готують Блумберга в президенти США.

У десятку ледве потрапив Білл Гейтс. Позицію з ним вперше ділить чоловіка Мелінда. Раніше Білл Гейтс займав п"яте місце. Хоча, Карлос Слім і багатший за засновника Microsoft, зате чета Гейтсів досягла найвищих успіхів в суспільній діяльності.

Інші відомі імена включають ведучу струм-шоу Опру Уїнфрі (14-е місце, проти дев"ятого минулого разу), колишнього віце-президента при Клінтоні Альберта Гора, який старається, щоб світ не забував про нього, без втоми розповідаючи про глобальне потеплення. І йому непогано вдається привертати до себе увагу - з 33-го місця Гір піднявся на 19-е.

Актор Джордж Клуні, що недавно отримав Оскара, зайняв 27-е місце, а минулого року був на 23-му. Рок-зірка Боно, не дивлячись на його зусилля по привертанню уваги світу до Африки за допомогою власної персони, опустився з 24-го місця на 28-е.

А ось російський нафтовий магнат і фінансист, губернатор Чукотки Роман Абрамович підскочив з 50-го на 30-е місце. Попередньою позицією він поступився новачкові списку - губернаторові Каліфорнії, у минулому акторові-культуристові Арнольду Шварценеггеру.

Актори Тон Хенкс і Роберт Де Ніро опустилися в списку, зараз вони на 32-му і 34-му місцях відповідно. Актор Том Круз на 46-м місці, доля-зірка Мік Джаггер на 60-му. А ось фінансист Джордж Сорос - всього лише на 67-ій позиції.

Зараз ви читаєте новину «Топ-100 найвпливовіших людей світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі