вівторок, 29 квітня 2008 19:28

ТОП-10 наймолодших мільярдерів світу (ФОТО)
10

Мільярдні стани наживають по-різному. Хтось заробляє все важкою працею впродовж десятків років, комусь посміхається успіх, а ще хтось просто отримує спадок. Пропонуємо увазі наших читачів рейтинг наймолодших мільярдерів світу, складений впливовим виданням "The Forbes".

Отже, самий юний мільярдер на землі на сьогоднішній день - 23-річний американець Марк Цукерберг. Його статки складають $1,5 млрд, кожен цент з яких Марк заробив самостійно. Джерело багатства юного генія від IT - соціальна мережа "Facebook", запущена в лютому 2004 року. У жовтні минулого року "Microsoft" заплатив близько $240 тис. за 1,6% акцій "Facebook".

На другому місці рейтингу юних мільярдерів - Хінд Харірі, Ліван. 24-річна Хінд входить в круг спадкоємців сім"ї Харірі. Хінд обожнює моду, віддаючи особливу перевагу марці "Chanel". На сьогоднішній день її статки складають $1,1 млрд.

На третьому місці - Альберт фон Турн-унд-Таксіс. Спадкоємець аристократичної німецької сім"ї Турн-унд-Таксіс, на своє 18-річчя Альберт отримав титул і пристойну суму, а також 30 тис. гектарів землі, ставши власником одного з найкрупніших лісових угідь у Європі. На сьогоднішній день його статки складають $2,3 млрд.

Четверте місце рейтингу - 26-річна китаянка Ян Хуейянь. Сьогодні Ян - найбагатша людина в Китаї. Її капітал, зароблений завдяки первинному розміщенню акцій будівельної компанії "Бігуйюань" на фондовому ринку Гонконгу, сьогодні складає $7,4 млрд. Пакет акцій дістався дівчині в спадок від батька.

П"ята позиція - 27-річний Ліван Фахд Харірі, старший брат Хінд Харірі. На сьогоднішній день його статки дорівнюють $2,3 млрд. Успадковані гроші Фадх вклав в медіа-холдинг.

Шосту позицію займає ще один представник сім"ї Харірі 29-річний Аюмін. Сьогодні його статки складають $2,3 млрд. На відміну від свого молодшого брата Фадха, Аюмін займається сімейним бізнесом в Саудівській Аравії, крім того, він встиг укласти ряд серйозних контрактів з урядом США.

Сьома позиція рейтингу наймолодших мільйонерів - за 31-річною Бегумхан Доган Фаралялі з Туреччини. На сьогоднішній день її статки складають $1 млрд. Бегумхан продовжує сімейний бізнес.

Восьма позиція рейтингу - 32-річний Шивіндер Сінгх. Шивіндер разом зі своїм братом володіє фармацевтичною компанією "Ranbaxy Laboratories". Сьогодні її статки складають $2,5 млрд.

Дев"ята позиція - Сяофень Пен. Сяофень - громадянин Китаю, в свої 33 роки він - власник $2,5-мільярдного капіталу, заробленого власною працею. Джерело доходів - енергозберігаючі технології, сонячна енергія.

Замикає рейтинг 34-річний американець Джон Арнольд. На сьогоднішній день його статки перевищують $1,5 млрд. Джон сам заробив весь свій капітал. На сьогоднішній день він володіє компанією "Centaurus Energy".

За матеріалами Ліга
Зараз ви читаєте новину «ТОП-10 наймолодших мільярдерів світу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі