четвер, 14 серпня 2008 10:05

ТОП-10 найкращих шеф-кухарів світу (ФОТО)
10

Впливове американське видання "The Forbes" опублікувало рейтинг найбільш високооплачуваних і популярних у світі шеф-кухарів.

На першій позиції рейтингу - Рейчел Рей. Рейчел є ведучою каналу "FoodNetwork", де знайомить своїх глядачів з кухнею народів світу. За останніх 12 місяців шеф-кухар заробила $18 млн.

На другій позиції - Вольфган Пак, який заробив за рік $16 млн. Шеф-кухар австралійського походження почав свою надзвичайну кар"єру в Лос-Анджелесі, в ресторані "Спаго" 1982 року. Сьогодні Вольфгану належить більше десятка престижних кулінарних брендів, включаючи "Chinois", "Cut" і "Source".

На третій позиції рейтингу знаходиться відомий британський шеф-кухар Гордон Рамсей, який заробив за останніх 12 місяців $7,5 млн. Сьогодні Гордону належать ресторани в Лондоні, Нью-Йорку, Дубаї, крім того він виступає ведучим на кулінарних шоу "Hell"sKitchen" (США) і "Ramsay"sKitchen" (Великобританія).

На четвертому місці рейтингу - Нобукі Матсушима, який заробив за минулі 12 місяців $5 млн. Спеціалізація кухаря японського походження - звичайно ж суші. Нобукі будував свою кар"єру в ресторанах Токіо, Перу, Аргентини, навіть на Алясці. Сьогодні його імперія включає 17 суши-ресторанів "Нобу" по всьому світу.

На п"ятій позиції за сумою доходів - французький шеф Ален Дюкас, який заробив за рік $5 млн.

На шостій позиції рейтингу - королева південно-американської кухні Пола Дін, яка заробила за минулі 12 місяців $4,5 млн. Пола є одній з ведучих каналу "FoodNetwork", випускає кулінарні книги, веде курси і практикуми.

Сьому позицію рейтингу займає італійський шеф Маріо Баталії, який заробив за рік $3 млн. Маріо належить більше десятка ресторанів італійської кухні в Нью-Йорку, Лос-Анджелесі і Лас-Вегасі.

На восьмій позиції рейтингу - Том Колічіо, який заробив за 12 місяців близько $2 млн. За легендою Том навчався мистецтву бути шеф-кухарем за кулінарними книжками для домогосподарок. Навчання виявилося ефективним - сьогодні Тому належать три ресторани люкс-класу в Нью-Йорку і Лос-Анджелесі.

Дев"ята позиція - Бобі Флей. Він заробив за річний період близько $1,5 млн.

Замикає рейтинг найбільш високооплачуваних шеф-кухарів, Ентоні Борден, який заробив за рік трохи менше $1,5 млн, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «ТОП-10 найкращих шеф-кухарів світу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі